#2 Integrator? Waarom heb ik die nodig?

21 november 2022

#2 Integrator? Waarom heb ik die nodig?

"Wat is dat dan precies, een integrator?", is de vraag die ik geregeld krijg.
En terecht! Die vraag had ik namelijk zelf ook toen ik de term voor het eerst tegenkwam.

Het is Nederland ook nog niet erg bekend. Het voelt daarom nog een beetje als een missie om het meer bekendheid te geven bij mkb-ondernemers. In Amerika is het de normaalste zaak van de wereld dat een mkb ondernemer diens bedrijf leidt samen met een Integrator. Met de nadruk op SAMEN. Net zo verbonden als yin & yang, Jip & Janneke, Bassie & Adriaan.

Visionair & Integrator is een gouden duo. Dat er samen voor zorgt dat het bedrijf groot gemaakt wordt.

Een integrator is de rechterhand van de ondernemer, en managet de visie. Een strategische side-kick. Zorgt ervoor dat de visie kristalhelder is, dat deze goed uitgedragen wordt en stuurt het leiderschapsteam (de managers, zoals bijv. Manager operations/COO/CFO, salesmanager) aan vanuit deze visie en doelen. De managers uit het leiderschapsteam sturen op hun beurt de uitvoerende teams aan.

De integrator opereert op strategisch niveau en blijft dus uit de uitvoering. De integrator neemt een deel van het takenpakket van de ondernemer over. En dan met name het deel dat toeziet op de interne aansturing van het bedrijf. De integrator maakt er een geoliede machine van, zodat iedereen precies weet wat hij te doen heeft.

Zo heeft de ondernemer tijd om weer echt áán het bedrijf te werken of eindelijk minder uren te werken, op vakantie te gaan, hobby's te hebben, aan school te kunnen staan voor de kinderen etc.!

Volgens mij kent iedereen wel een ondernemer die je een integrator toewenst. Niet?

En niet te vergeten, wens je ook niet iedere werknemer of opdrachtnemer een helder doel en een duidelijke visie toe? Dat is toch veel fijner werken als je weet waar je precies naartoe werkt?

En voor mij is dit precies wat ik leuk vind. Waar ik goed in ben, wat ik echt zoek als ik zelf opdrachtnemer ben en waar mijn interesse ligt. Ik hou van schaamteloos ambitieuze ondernemers, die goud in handen hebben en dat maar wát graag heeeeeel groot willen maken. Maar ook weten dat ze dat niet alleen kunnen. Ondernemers die weer willen creeëren en focussen op de toekomstvisie en nieuwe ideeën uitwerken.

Een integrator is er dus speciaal voor een visionaire ondernemer met een krachtige toekomstvisie. Vanuit die visie en doelen de juiste dingen doen die ervoor gaan zorgen dat er groei komt en zo het bedrijf samen groot maken. En met 'samen' bedoel ik niet alleen de visionair en de integrator, maar met het leiderschspsteam en alle andere teamleden. Écht samen dus. Alle neuzen dezelfde kant uit.

Hoe tof is dát!?

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram