#4 Werk slímmer, niet méér

21 april 2023

#4 Werk slímmer, niet méér

𝐅𝐮𝐥𝐥𝐭𝐢𝐦𝐞 𝐰𝐞𝐫𝐤𝐞𝐧 𝐰𝐨𝐫𝐝𝐭 𝐞𝐜𝐡𝐭 𝐳𝐰𝐚𝐚𝐫 𝐎𝐕𝐄𝐑𝐒𝐂𝐇𝐀𝐓. 𝐃𝐢𝐞 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐞𝐬𝐬𝐚𝐧𝐭-𝐝𝐨𝐞𝐧𝐞𝐫𝐢𝐣 𝐨𝐯𝐞𝐫 𝐰𝐞𝐫𝐤𝐭𝐢𝐣𝐝𝐞𝐧 𝐞𝐧 𝐮𝐫𝐞𝐧 𝐦𝐨𝐞𝐭𝐞𝐧 𝐰𝐞 𝐦𝐚𝐚𝐫 𝐬𝐧𝐞𝐥 𝐚𝐜𝐡𝐭𝐞𝐫 𝐨𝐧𝐬 𝐥𝐚𝐭𝐞𝐧!

Vrouwen die parttime werken worden “deeltijdprinsessen” genoemd, alsof ze de rest van de tijd niks doen en teren op de zakken van een ander.

Jesse Geul – sollicitatie expert- schreef: “De 9 tot 5 mentaliteit is aan een opmars bezig.… Jonge mensen zitten minder te wachten op overwerk en 60-urige werkweken”. En ik geef ze groot gelijk!

Japke-d. Bouma schreef een column voor NRC “Er is meer in het leven, en 12 andere dingen die we niet meer van parttimers willen horen”. Maar zeg eens eerlijk; er ís toch meer in het leven dan werken? Je leeft toch niet om te werken?

Het CBS meldde onlangs; Vrouwen werken meteen na afstuderen al vaker in deeltijd dan mannen. En dan vraag ik me af, willen die mannen dat niet, of durven die mannen niet?

Kortom, het is al een tijdje HOT topic.

Het lijkt wel een status-symbool: hoe meer uren je werkt hoe meer je ertoe doet. Of is dat inmiddels aan het veranderen?

Laten we die interessant-doenerij over werktijden en uren maar snel achter ons laten. Het brengt niks... behalve stress, burn-outs, kinderen die opgroeien bij de BSO, minder tijd voor familie etc.

Het kán minder & het mág eenvoudiger.
Het gaat om 𝒔𝒍𝒊𝒎𝒎𝒆𝒓 werken, niet om 𝒎𝒆𝒆𝒓 werken.

Focus en maak het simpel
Dát bespaart tijd & geld in een bedrijf
Een #integrator kan je daarbij helpen

Meer weten? Stuur me een email of connect op LinkedIn of Insta.
Ik vertel je er graag meer over

#integrator #integratorexcellence #visionair #mkb #ondernemer #dga #ondernemerschap #eos #projectmanagement

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram